فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور:

ظرفیت‌های سپاه را برای اردوهای دانش‌آموزی در اختیار قرار می‌دهیم/معلم یک حقیقت جاری، شخصیت تکثیرشونده و مدل تعمیم‌یابنده است

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معلم را یک حقیقت جاری، شخصیت تکثیرشونده و مدل تعمیم یابنده توصیف کرد که نقطه منفصلی از محیط اجتماعی نیست.

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز یکشنبه (٣٠ مرداد) در دومین روز از سی‌وششمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را سپاسگزام که امروز یک افتخار و توفیق معنوی را نصیب بنده کرد؛ آن هم توفیق شرف‌یابی به محضر مجاهدان و تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت کشور؛ از این بابت صمیمانه از برادر ارجمندم وزیر آموزش و پرورش سپاسگزاری و تشکر می‌کنم.

وی افزود: ارزش واقعی این اجتماع شریف و نورانی که در این مکان برگزار شده، در بخشی از آیات الهی قرآن تجلی یافته است؛ اسلام با خواندن آغاز شد، بعثت پیامبر اسلام(ص) برای هدایت بشر از وادی ظلمات به نور، با خواندن آغاز شد.

سردار سلامی گفت: خداوند معلم اکبر بشریت است؛ حتی خلقت آدم با تعلیم اسماء آغاز شد. ارزش علم در مکتب الهی اسلام والا است و حتی تعقل مربوط به علما است.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: همانطور که پیامبر مکرم اسلام(ص) فرمودند، معلمی شغل انبیای الهی است. نکته‌ای که مهم است و ما در دوران کودکی در مسیر رشد، آن را در محور زمان دیده‌ایم این است که معلمان ما شخصیت‌هایی وارسته، اسوه در فضائل اخلاقی و انسان‌های شایسته‌ای برای ساخت زیربنای فکری، علمی، معرفتی و تربیتی برای نسل‌های نونهال، نوجوان و جوان ما هستند.

وی ادامه داد: معلم یک نقطه منفصل از محیط اجتماعی نیست بلکه یک حقیقت جاری است، یک شخصیت تکثیرشونده و یک مدل تعمیم یابنده است. معلم سرمنشا، سرچشمه و قله فضایل است که از آن ارزش‌های تربیتی، دانش و معارف می‌جوشد و در دامنه محیط اجتماعی سرازیر می‌شود و جامعه را برای آینده می‌سازد.

سردار سلامی گفت: کسانی که بنای عظیم ساخت کشور را برای آینده‌ای که مستمرا به حال تبدیل می‌شود، می‌سازند معلمان ما هستند. قطعا تمام عزیزانی که در این محفل حضور دارند از اجزای این مجموعه عظیم تلقی می‌شوند؛ وسعت هر کشور به ابعاد، طول و عرض جغرافیایی نیست و هرچند این عامل قدرت است اما عنصر اصلی که عظمت، وسعت و شکوه یک جامعه را تعیین می‌کند وسعت ذهن‌ها و قلب‌هاست.

وی اظهار کرد: هر کشوری به وسعت ذهن خود بزرگ یا کوچک است؛ انسان‌ها وسعت‌یابنده هستند و می‌توانند اقطار آسمان‌ها و زمین را طی کنند. طبیعی است که سیر فیزیکی حتی با سرعتی ماورای نور هم‌ نمی‌تواند انسان را در یک گذر فیزیکی از اقطار آسمان و زمین عبور دهد اما آنچه به انسان وسعت تسخیر آسمان‌ها و زمین را می‌بخشد عظمت روح و ذهن است و این ۳ موهبت فضیلت‌بخش انسانی در اختیار شما قرار دارد.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: کودکان تا قبل از دبستان از محیط خانه تاثیر می‌پذیرند؛ یعنی از روابط، عواطف و احساسات و تعلیمات پدر و مادر. در عرصه ابتدایی بیشترین تاثیرپذیری یک نونهال از آموزگاران است.

وی ادامه داد: بودن یک کودک در کلاس اول هرگز نشان دهنده کوچکی شخصیت او نسبت به یک جوان در آخرین سال تحصیل او نیست؛ پس جهان در اختیار شماست هر انسان یک جهان و عالم است. از ظرفیت‌های بالقوه برای ایمان داشتن، اندیشیدن و ساختن استفاده کنید.

سردار سلامی اظهار داشت: دوران تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش سال‌های شکل‌پذیرترین حالت انسان است؛ هرچه در این دوران به عنوان الگویی از اخلاق، فضیلت، کرامت، باور به ارزش‌های دینی، محبت و مهربانی، فرهنگ در دوره پرورش روح جسم شکل می‌گیرد، ساختن جسم و روح و الهام‌بخشی و معنابخشی به این انسان‌های صمیمی و خالص است که زیباترین شغل، رسالت، ماموریت و مسئولیت همین است و در امتداد راه انبیای الهی قرار دارد.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: زیربنای هر تمدن ساخت انسان‌های اندیشمند است و اگر از عصر طلایی اسلام در قرون پنجم و ششم هجری یاد کنیم، به برکت وجود انسان‌های دانشمند، عالم، فرهیخته، پارسا و پرهیزگار پی می‌بریم. برای ساختن تمدن انسان‌ها را باید بسازیم.

وی اضافه کرد: جامعه همانگونه شکل می‌گیرد که می‌اندیشد؛ پایه‌های اندیشه را محکم کنید؛ شما باید برای ما که در مسیر یک نبرد تمدنی قرار داریم و می‌خواهیم نظام و جامعه را با ارزش‌های اسلامی اداره کنیم و مظاهر این ارزش‌ها را در کالبد فیزیکی و جسمانی روحی و فکری و معرفتی جامعه تجلی ببخشیم، کمک‌کننده باشید.

سردار سلامی گفت: شما امروز در میانه یک جنگ هستید، قلم و زبان از جهاد مهم‌تر است؛ چراکه زبان و قلم تمرکز سلاحی است که ما را از قلب یک نبرد نیرومند با موفقیت خارج کند. دشمن همه ابزارهای ما را گرفته و تمام زبانه‌های نبرد را به روی ما گشوده، همه راه‌ها را طی کرده و از قدرت به اندازه ممکن استفاده کرده است.

وی عنوان کرد: دشمن از قدرت نظامی خود به اندازه ممکن استفاده کرده است. از تهدید اقتصادی به عنوان ویرانگرترین سلاح برای به تسلیم کشاندن اراده این ملت بهره برده است. از نبردهای نیابتی در مقیاس عظیم برای محاصره امنیتی ما بهره برده است. از یک نبرد اطلاعاتی عظیم، ترور، خرابکاری و دستکاری در نظام امنیت داخلی ما استفاده کرده است. تمام این ابزارهای نبرد سخت را به کار گرفته، اما راه بسته است.

وی خطرناک‌ترین راهبرد و مخرب‌ترین و ویرانگرترین تهدید را حمله به قلب‌ها و ذهن‌ها دانست و افزود: کلام شما مانند گلوله‌ای است که به قلب دشمن زده می‌شود؛ شما دانش آموزان را با معیارهای ارزشمند و فضایل اخلاقی اسلامی آشنا می‌کنید. فرهنگ امتداد تاریخ است و اگر جوان تاریخ را نداند نمی‌تواند حامل ارزش‌های فرهنگی میراث‌داران گذشته باشد لذا تاریخ را به درستی و صحیح به او بیاموزید.

فرمانده کل سپاه پاسداران اضافه کرد: بخشی از دروس مانند ریاضی، فیزیک، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی، علوم تجربی هستند که فرمول‌های ثابت دارند اما دروس دیگری داریم که نه‌تنها قوه ذهن و خیال بلکه قلب‌ها را (یعنی ابزاری که به وسیله آن دانش‌آموزان تعقل می‌کنند) مدنظر دارد و آنجا بینش شکل می‌گیرد؛ یک دانش‌آموز باید جغرافیای سیاسی جهان را بشناسند، استراتژی قدرت را بداند و بصیرتی نافذ پیدا کند تا امتداد دشمنان را در عالم تشخیص دهد.

وی اضافه کرد: دانش‌آموز باید در علوم اجتماعی فرهنگ‌ها را بشناسند، در تاریخ دستاوردها تعلیم داده شود تا انسانی با اعتماد به نفس بالا و آرزوگرایی وسیع بسازیم، این آموزش و پرورش ماست. باید برای این کار، همه هزینه کنیم تا محیط‌های آموزشی ما جذاب باشد.

سردار سلامی بیان کرد: حتما آموزگاران ما مطالعه مستمر دارند و دانش آموزان همواره در حال نو شدن هستند. جوانان را به روز کنید؛ امروز ما در بین کشورهای پیشرفته هستیم؛ مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) برای ما این چنین طراحی کرده‌اند که بیرق‌دار یک تمدن باشیم.

وی ادامه داد: انسان‌های صاحب اراده و مستحکم بسازید تا در تمام میادین بایستند، ماهواره به آسمان بفرستند، دل ذرات اتم را بشکافند، هوش مصنوعی برایشان ساده شود و عصر دیجیتال را درک کنند.

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: اردوهای دانش‌آموزی بسیار مهم است و ما همه ظرفیت‌های سپاه را در اختیار قرار می‌دهیم، چون آنچه ما داریم متعلق به ملت است، ملک شخصی ما نیست.

وی گفت: روش‌های آموزشی در جهان متنوع‌اند، بهترین روش آن است که دانش‌آموزان را در مسیر چالش قرار دهد. در دوران آموزش و پرورش ترکیبی از روش‌ها جواب می‌دهد فقط سواد پیدا کردن کافی نیست قدرت حل مساله و اندیشیدن مهم است.

سردار سلامی افزود: از تمام معلمان و خادمان آموزش و پرورش سپاسگزاریم، دستان شما را می‌بوسیم که فرزندان ما را تربیت می‌کنید و اجازه نمی‌دهید این گوهر زیبا فاسد شود لذا نیازمند جهاد قوی برای حفاظت از جوانان‌مان هستیم‌.

وی ادامه داد: بسیج و توسعه این تفکر بسیار راهگشاست، در این عرصه در خدمت شما هستیم در اردوهای عملی، در میدان‌های جهادی، در بازدید‌ها به‌عنوان راهیان نور پیشرفت و در موضوع پرورش و غنی‌سازی شخصیت آماده هستیم.

گفتنی است در ادامه این اجلاس، لوح یادبودی از سوی یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی اهدا شد.

سند تحول بنیادین